Veiligheidsglas

Veiligheidsglas in de regio van Heesch, Cuijk en Den Bosch

Veiligheidsglas is samengesteld uit twee glaspanelen van ongelijke dikte. Een van de twee glaspanelen bestaat uit twee glasbladen. Deze bladen worden verbonden door meerdere lagen pvb folie die in principe volledig helder is, maar ook mat of met een kleur geleverd kan worden. Wanneer het veiligheidsglas breekt door steenworpen, slagen of stoten, blijven de glasscherven aan de folie vastzitten. Hierdoor beschermt veiligheidsglas tegen doorval en lichamelijk letsel bij glasbreuk. Bovendien is het inbraak vertragend. In combinatie met HR-glas zorgt dit voor extra veiligheid en comfort. Ook wordt gelaagd glas verwerkt tot glazen vloeren en trappen.

Hoe wordt veiligheidsglas gemaakt

Gehard veiligheidsglas wordt gemaakt door een techniek van verwarmen en snel afkoelen waardoor het glas vijfmaal sterker is dan gewoon glas. Speciaal voor deuren en volglazen wanden is deze sterkte vereist. Een extra voordeel is dat bij eventuele breuk de ruit volledig uiteenvalt in hele kleine onschuldige brokjes glas. Met name voor sportzalen is dit glas een uitkomst. Dankzij dit prachtige materiaal bent u in staat een spannende wedstrijd squash of tennis te volgen zonder het gevaar van rondvliegende projectielen. Emalit of Colorbel is vlakglas met een ondoorzichtige emalit-laag die aan één zijde van het glas via een thermisch proces (harding) op het oppervlak wordt aangebracht. Dit is leverbaar in vele RAL-kleuren. Emalit kan worden geleverd als borstwering of gevelbekleding in en aan gebouwen, maar wordt ook veel gemonteerd als achterwand in keukens. Dit wordt gedaan vanwege de sterkte en warmtebestendigheid van gehard glas én vanwege de mogelijkheid om uitsparingen in het glas aan te brengen.

Veiligheidsnormen van veiligheidsglas

Voor het toepassen van veiligheidsglas is er een norm, de NEN 3569. Deze norm beschrijft exact waar en welk soort veiligheidsglas toegepast moet worden. Aan de hand van deze norm kunt u bepalen of in uw woning veiligheidsglas moet worden toegepast. Voor uw woning geldt dat wanneer de onderzijde van het glas zich tussen de 0 en 85 cm vanaf de vloer bevindt, dit veiligheidsglas dient te zijn. Tevens moet bij alle balustrades, dakramen, daklichten en dakbeglazing (bijvoorbeeld in serres) veiligheidsglas toegepast worden.

Wij maken veiligheidsglas voor u op maat

Als u veiligheidsglas wilt toepassen in uw woning of bedrijf, doet u er goed aan deze op maat te laten maken en te laten monteren door professionals. Omdat wij zijn gespecialiseerd in glas kunnen we deze klus uiterst nauwkeurig voor u klaren. U kiest zelf de dikte van het glas, het ontwerp, de afwerking en de bevestigingssystemen. Vervolgens gaan wij aan de slag met het op maat maken van het veiligheidsglas. Vindt u het maken van deze keuzes lastig, dan staan wij u uiteraard graag bij met professioneel advies.

Bezoek de showroom of maak een afspraak

Wilt u meer informatie over veiligheidsglas op maat of heeft u een vraag? Breng gerust een bezoek aan de showroom in Heesch. Het maken van een afspraak op locatie is uiteraard ook mogelijk. Wij komen graag bij u langs, ook in de regio Den Bosch. U maakt een afspraak door te bellen naar 0412 – 45 24 44 of een e-mail te sturen naar info@langenhuizen.nl.

Wilt u direct meer informatie over veiligheidsglas?